Welcome to our Blog

The daily Post

Read our Blog

Inzending AvroTros kunstwedstrijd – Picasso on a date!

Zie mijn inzending op de AvroTros site: twee tekeningen en een schilderij. Spannend! Er worden 25 werken geselecteerd uit honderden, zoal niet duizenden inzendingen en daar wordt de winner uitgekozen. Mocht ik erbij zitten dan kan er gestemd worden tussen 2 – 12 maart op de onderstaande site… Elke stem telt gezien de duizenden inzendingen! Bij voorbaat heel erg dank! Te leuk!

Sulman op de AvroTros site – Picasso

 

 

Het hart weet via de ziel wat het verstand niet kan omvatten – Voor haar.

Op dit moment aan het werk aan een schilderij, acryl op linnen, met inspiratie. De inspiratie die ik heb gekregen door de recente ontmoeting met een intens, warm, integer en bijzonder krachtig en prachtig liefdevolle vrouw. Intens dankbaar voor deze eerste ontmoeting, op 18 maart j.l., op mijn weg. Het hart geopend.

Het schilderij staat voor mij voor de connectie met het hogere zelf, in contact, die je begeleid uit de chaos van emoties. De herwinning van een heldere visie. De balans die je zoekt als je de diepte van het hart hebt gevoeld en nog voelt. Voorbij aan het verstandelijke dat zegt hoe het zou moeten, maar nooit grip krijgt op wat het hart voelt. Het hart weet en het is nu ook, meer dan ooit, duidelijk vanuit de wetenschappelijke bevindingen dat het hart eerder reageert dan de hersenen. Het hart heeft eerder door waar de hersenen nog geen informatie over hebben. Het hart reageert en weet, waar het verstand eerst over moet nadenken en dan de diepte niet kan omvatten. Het hart weet wat het verstand nog moet ontdekken en soms niet bij kan door zijn beperkende werking, de begrenzing van ons menszijn. Het verstand dat ons vast wil houden in het bekende, vaak kiezend voor de angst, in welke vorm dan ook, als het de overhand heeft. Samenwerking is overigens niet uitgesloten! Vanuit het hart leven en soms tegen de stroom in moeten gaan. Het vertegenwoordigt voor mij niet alleen de aanraking, maar ook de innerlijke rust die te midden van de chaos weet te zijn en je in vertrouwen laat doorgaan op de weg die voor ons ligt. Uitkomst onbekend!

Zoals een liefdevolle, wijze, krachtige en goede vriendin zei: “Als je hart je ziel iets zegt is er altijd een goede reden!”   – Helena van Engelen  –  Ambassadeur van stichting Kuychi

Titel: De Connectie! 

 

 

Work in Progress!

Get in touch with me!